Bågar

Det finns massor av olika glasögonbågar och här ska vi därför ge dig en liten inblick i vad det finns för olika varianter att välja på.

Olika bågar

  • Form. Ovala, runda och rektangulära bågar är tillsammans med de klassiska pilotbågarna de vanligaste glasögonbågarna, men även Wayfawer (som introducerades av Ray-Ban på 50-talet) och de trendiga fjärilsformade bågarna är mycket populära bland glasögonbärare.
  • Färg. Det finns bågar i alla slags färger, även brons-, silver- och guldfärgade bågar.
  • Material. De vanligaste materialen är metall, titan, plast, garnityr och nylongarnityr.
  • Stilar. Om du är den trendige typen finns det massor av moderna glasögon att välja på och för den som vill sticka ut lite kan retrobågar passa perfekt. De vanligaste bågarna är emellertid de tidlösa klassiska bågarna.
  • Varumärken. På nätet hittar du såväl lågprisbågar som välkända kvalitetsbågar av kända varumärken som Ray-Ban, Dolce & Gabbana, Prada, Gucci, Tommy Hilfiger, Gant, Gucci, Cutler and Gross, Clic, Derek Lam och många, många andra.

Välja bågar

Så vilken sorts bågar ska du då välja när det finns så många att välja bland? Det beror såklart på vilken stil och personlighet du har, men också på vilken ansiktsform och hårfärg du har. När det gäller formen på bågen är det din ansiktsform som är avgörande medan hårfärg, hudton och ögonfärg är avgörande för vilket färg på bågarna du bör välja.

Du kan läsa mer om hur du väljer båge efter ansiktsform och hårfärg i två andra artiklar här på glasögon.net.